Fremtiden er trådløs

By april 18, 2016 Nyheter

Ønsker du å engasjere dine ansatte? Vil du maksimere kundelojaliteten? En riktig trådløsstrategi gir deg store oppesider – som mange bedrifter enda har til gode å hente ut.

Kan du forestille deg en dag uten nett-tilgang? Ikke? Du er ikke alene. Fler og fler anser god wifi som en nødvendighet – og ikke bare hjemme eller på jobben, men der vi til enhver tid måtte befinne oss.

Men – hvor avgjørende er det med wifi når du er ute og handler? Gjør gratis nett-tilgang at du kommer igjen og igjen? Flere og flere bedrifter investerer i gode trådløsnett for kundene – men hemmeligheten ligger ikke i hva de får, men hva de bruker det til.

Starbucks, som et eksempel, har blitt en av verdens største banker. Det er ene og alene på grunn av gratis wifi. Det har tiltrukket en rekke studenter og andre uten fast arbeidsplass, som benytter Starbucks som sitt arbeidssted. Når de skal ha en ny Frappuccino, går de ikke bort til disken for å bestille og betale, men bruker i stedet starbucks-appen.

Takket være Wifi-nettverket fra Aruba, med sine spesielle Bluetooth-beacons, vet systemet nøyaktig hvor kunden sitter, slik at de får kaffen levert ved bordet så fort den er ferdig. Betaling gjør de med mobiltelefonen – med penger de har satt inn på starbuckskontoen sin på forhånd.

Det er når skreddersydde apper møter et intelligent Arubanettverk at magien skjer. Bluetooth-beacons plassert rundt i lokalene gjør at appen ikke lenger bare opererer ute i skyen – fordi den vet hvor du er, kan den hjelpe deg som kunde med å få en enda bedre opplevelse.

Se for deg å skulle ha noen spesifikke produkter på et kjøpesenter med egen Aruba-app. Du sjekker varebeholdningen i appen før du drar. Du har lagret det trådløse nettverket fra før, og kobler deg automatisk på når du kommer. Beaconene merker at du nærmer deg, kartet over senteret kommer opp, og du vises veien fra der du står til de aktuelle butikkene – helt inn til de rette hyllene hvor de aktuelle varene står.

Har du innsikten du trenger?

Dette gir ny og mer effektiv innsikt for kjøpesentrene. Før leide de inn folk til manuelt å følge med på kundenes vaner og handlemønstre. Nå får de automatisk masse data fra systemet om hvor folk går, hvor lenge de er på hvert sted, hva de kjøper, hvor de spiser, og hvilke garasjeplasser som fylles først – data de kan bruke til å gjøre senteret sitt enda bedre, både for kunder og leietagere.

Lager man løsninger som gir brukerne noe ekstra, blir det store oppesider. Klarer du å gjøre livet til kundene dine enklere, gjør de det til en vane – og kommer stadig tilbake.

Det ligger også store oppesider i å velge riktig trådløst nettverk internt i en bedrift, til bruk for egne ansatte og kunder. For IT ligger gevinsten i Aruba-programvaren som legges på toppen for å forenkle driften samt ivareta sikkerheten. AirWave, Arubas managementverktøy, gir IT full innsikt i alt de trenger å vite for å holde nettverket friskt og raskt. Ved bruk av ClearPass kan IT enkelt gruppere og kategorisere brukerne og alle deres ulike enheter, sette opp forskjellige regler og tilganger basert på hvem de er og hva slags klient de bruker. Da kan man for eksempel sikre at kundene ikke bruker opp all kapasiteten til de ansatte.

Teknologien som skal til for å levere disse forbruker- og forretningstjenestene er tilgjengelig alt nå.

Men skal du lykkes med de optimale løsningene som skaper verdi for din bedrift og kundene, er det kritisk å velge rett samarbeidspartner – en partner som forstår totalløsningen, og ikke minst samspillet som kreves mellom IT og forretningen.

Vi i Core Services har høy kompetanse rundt Arubaløsningene fra Hewlett Packard Enterprise. Våre sertifiserte spesialister kan hjelpe deg å designe og implementere mobilitetsløsningene, slik at du får mest mulig ut av dem.

Mange er i gang, så ikke vent, men ta kontakt med oss. Vi hjelper deg å avdekke hvilke Aruba-muligheter som finnes for din bedift – så du kan lage verdens beste trådløsnettverk for mobilgenerasjonen, enten de er ansatte, kunder eller begge deler.

CoreServicesPlatinum