Core Services og VMware valgt som strategisk leverandør av Software Definert Datasenter til DSS.

By mars 29, 2016 Uncategorized

Da Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) skulle velge lagringsløsning for deres fremtidsrettede IT infrastruktur, scoret Core Services høyere enn de øvrige tilbyderne på kriteriene DSS hadde vektlagt, og vant konkurransen.

En av de store trendene innen IT, som Gartner og andre analyse selskaper snakker om, er Software Definert Datasenter. Fokus er flyttet fra underliggende fysisk infrastruktur til det vi kaller en hyperconverged løsning hvor all lagringsfunksjonalitet er definert i programvaren, VMware Hyper-Converged Software med VMware Virtual SAN. Valgt løsning er basert på nevnte programvare. Den benytter X86 servere fra Hewlett Packard Enterprise (HPE), og markedets ledende programvaredefinerte løsning fra Commvault for backup og arkiv integrert med lagring.

Løsningen innebærer redusert investeringsnivå, lavere operasjonelle kostnader og kortere tid for å tilby løsninger til DSS sine brukere, sier Britt Aas Fidjestøl, Administrerende direktør i Core Services.

Core Services satser på å sette sammen de beste løsningene innen Software Definert Datasenter, sier Fidjestøl, og det er også svært gledelig at DSS gir oss tilliten til å levere og implementere denne løsningen. Det krever høy kompetanse rundt produktene og løsningene, så det er svært gledelig å se at DSS anerkjenner den kompetansen Core Services besitter i alle ledd i organisasjonen fra salg til konsulent. Vi ser frem til et spennende samarbeid i tiden fremover, sier Fidjestøl.

DSS er opptatt av å velge fremtidsrettede løsninger som kan bidra til en effektiv og sikker drift. Det var derfor naturlig for oss å vurdere en software definert løsning når vi skulle gjøre en større investering for de neste årene. For DSS var det viktig å velge en konkurransedyktig partner. I konkurransen har vi i tillegg til pris, vektlagt at leverandøren tilbød en moderne løsning tilpasset vårt behov og at leverandøren framstod som kompetent og erfaren ift å tilby denne typen løsninger. DSS ser frem til prosessen med at Core Services implementerer en løsning som møter våre behov

Dag Anders BrunstadAvdelingsdirektør IKT i DSS

Om Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon
Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) er regjeringens instrument for en effektiv, sikker og fremtidsrettet departementsvirksomhet. DSS ivaretar sikkerhet, IKT drift og utvikling samt andre fellestjenester for alle departementene.

DSS er underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet, lokalisert sentralt i Oslo og har ca 800 ansatte.

Om Core Services AS
Core Services er en av Norges ledende leverandører av IT infrastruktur til datarommet. Selskapet har fokus på organisasjoners sentrale IT-virksomhet, og hvordan IT kan understøtte en effektiv og verdiskapende forretningsdrift.

Med lang erfaring i IT bransjen er Core Services anerkjent som et kompetansemiljø innen løsninger for datasenterinfrastruktur. Selskapet leverer produkter, tjenester og forretningskritiske datasenterløsninger til noen av landets største virksomheter innenfor offentlig og privat sektor.