Mobilen som er så mye mer enn en mobiltelefon – HP Elite x3

By oktober 27, 2016 Uncategorized

Fremtiden er mobil, og hverdagen blir mer og mer digital. Det gjør at morgendagens arbeidsplass blir der vi er til enhver tid. For å tilpasse oss omgivelsene, bruker vi mange verktøy: bærbar PC, mobiltelefon og nettbrett. I tillegg skal vi ha med oss ladere, kabler og adaptere. Det blir fort noen kilo å bære rundt på!

Med disse tre enhetene er de fleste klare til å utføre jobben der de er. Hvilket verktøy man velger avhenger av hva man skal gjøre. Sjekke mail på vei til jobb, da er mobilen bra. Lese en PowerPoint presentasjon fra et midlertidig kontor , da er nettbrett perfekt. Skrive en artikkel fra hjemmekontoret, da egner den bærbare PCen seg best. Med dagens skytjenester fungerer det bra å jobbe på samme dokument fra ulike enheter. Det mange ikke tenker på er hvor mye ekstra arbeid og kostnad det blir for IT ved 3 enheter som medfører 3 innlogginger, 2 eller 3 OS, ulike image og oppdateringer, ulike sikkerhetsløsninger – for ikke å snakke om ulike lader- og dockingvarianter.

Må det være sånn?

HP lanserte nylig HP Elite x3, som løser utfordringen. Med HP Elite x3 kan du for eksempel jobbe utendørs hele dagen, ta bilder, ringe og kommunisere. Når du kommer inn og skal skrive rapporter og lage tegninger eller presentasjoner, kan du fortsette fra samme enhet.

Selv om den kan se slik ut, er ikke HP Elite x3 en vanlig windowstelefon. Når du setter den i dockingen på arbeidsplassen, flytter innholdet automatisk over på den eksterne skjermen, og du kan fortsette der du slapp, med alle bildene og notatene du har gjort tidligere på dagen. Ved hjelp av Microsofts Continuum-økosystem, kan du jobbe med tastatur og mus uten å måtte overføre en eneste fil.

Med en HP Elite x3 i lomma og tilgang på en delt dockingstasjon, kan håndverkere, selgere, sjåfører og helsepersonell få samme sømløse PC-opplevelse både på kontoret og i felten, uten å ha sekken full av utstyr.

Selv om den har PC-lignende ytelse, og kan brukes med skjerm, mus og tastatur, er HP Elite x3 fortsatt en mobiltelefon, i og med at Qualcomm Snapdragon-prosessoren ikke kan kjøre x86-programvare. Continuum-funksjonaliteten gjør at apper som Office og Salesforce skalerer sømløst mellom ulike skjermstørrelser, og tilpasser brukergrensesnitt avhengig av om du jobber rett på mobilen, om du har koblet til en docking, eller har koblet til stor skjerm, mus og tastatur. Med skytjenesten «Workspace» kan HP Elite x3-brukere også bruke fullverdig x86-programvare, ved å streame skjermbildet fra en x86-basert serverpark. Det er i tillegg støtte for virtualiseringsløsninger fra bla Citrix og VMware. Du kan også bruke Remote Desktop til å fjernstyre den stasjonære maskinen du har stående på kontoret.

Sikkerheten er et pluss. Mens mange har fått øynene opp for sikkerhetsløsninger på PC, sendes de fleste ansatte ut med sårbare mobiltelefoner koblet opp mot bedriftens Exchange-servere. HP Elite x3, derimot, har hardwarekryptering i form av en TPM-chip, og kan scanne både fingeravtrykk og iris med Windows Hello. Da blir det trygt å sette opp VPN direkte inn på bedriftsnettet.

Den går heller ikke i stykker med det første – den er sertifisert og har bestått 12 av 12 mulige MilSpec-tester. Batteriet gir 14 timers skjermtid, 33 timers taletid, eller 500 timers standbytid før det må lades.

Alt i alt er HP Elite X3 en god investering for alle – brukerne, IT og firmaet som helhet. Er du interessert i å teste en HP Elite X3 i din bedrift, så fyll ut skjemaet, så tar en av Core Services sine spesialister kontakt med deg.

Navn *

Mailadresse *

Organisasjon *

Telefonnummer

Emne

Hvordan fant du oss?

Hva kan vi hjelpe deg med?