Monitorering fra IoT til skyen

By juni 24, 2018 juli 19th, 2018 Uncategorized

Effektiv innsikt med rett verktøy

Før Skyen var monitorering et enkelt konsept – Du så på IT-infrastrukturen din som besto av servere, lagring og nettverk, for å identifisere abnormiteter. Du eide alt, og du administrerte alt.

Så kom Skyen og IoT – og alt forandret seg. Vi er ikke lenger kun opptatt av Sikkerhet, Backup, kommunikasjonslinjer og generell infrastruktur. Alt bør monitoreres:

Mens Skyen kan tilby fordeler fra et IT- og forretningsmessig perspektiv, presenterer den også en rekke utfordringer. Dersom et selskap bruker en Office-SaaS-løsning og Internett-tilkoblingen feiler, kan ingen arbeide før forbindelsen er gjenopprettet.

De nå så berømte IoT produktene har få organisasjoner rukket å få god kontroll over. De representerer gjerne en sikkerhetsrisiko, og om de overvåkes gjøres det eventuelt av et produksjonssystem som ikke er tilknyttet den ordinære IT-driften. IoT produkter som feiler eller mister sin konnektivitet kan ha dramatiske følger både produksjons- og forretningssmessig.

Alt er tilkoblet i dag. For IT-administratorer betyr dette at flere og flere ting blir lagt til i et datanettverk som ikke var en del av tradisjonell IT:

Helse: Tekniske enheter brukes ofte for å spore pasientens puls eller hjertefrekvens. Hvis det er et plutselig fall i hjertefrekvensen, kan en ambulanse automatisk bli informert, finne pasienten via GPS-signal og forhåpentligvis redde livet.

Produksjon: Du kan spore monteringslinjer, administrere vedlikehold og levering på tid av reservedeler eller måle støynivået til fabrikkarbeidere som eksempler.

Sporing av gjester: Systemer sporer hvor mange personer som kommer inn i en bygning eller et rom. På denne måten kan messer og konferanser telle sine besøkende, museene kan kontrollere antall besøkende i ett rom og til og med en barnehage kan sjekke om alle barn kom tilbake fra lekeplassen.

Skytjenester: Oftere enn før produseres tjenester i Skyen, Webservere, SalesForce, Office-tjenester, One Drive, DropBox, AWS osv. Sjelden har vi kontroll på hvorvidt tjenesten er aktiv før eventuelt en melding fra kunder eller interne brukere rapporterer det motsatte.

Slike tjenester har en naturlig kobling til ERP-systemer som derfor raskt blir skadelidende og får direkte effekt på forretningsdriften.

Mellom IoT og Sky ligger det tradisjonelle nettverket med alle sine tjenester, bygget på tradisjonelle og hyperkonvergerte infrastrukturer. Sjelden kan en bedrift hevde at de ikke har systemer som har avhengigheter i alle systemflater. Om linjeoperatøren overvåker leiet linjekapasitet – hvert 15. minutt, og har slått på «policing», er det lettere for deg å fortelle dem at du trenger langt mer båndbredde enn det de ser og rapporterer til deg om egen monitorering er implementert og aktiv.

Men hva skjer om programvaren krasjer, enheten blir frakoblet eller bare slått av? Leter du etter nålen i høystakken, eller ser du verktøyet som definerer utfordringen?

PRTG Network Monitor

PRTG Network Monitor er enkel å komme i gang med. Det er ikke nødvendig med et tre måneder langt implementeringsprosjekt, som så må revurderes og endres tilsvarende. PRTG Network Monitor er rimelig i sammenlikning med andre verktøy. Offentlige innkjøpsbegrensninger er sjelden eller aldri et tema.

PRTG overvåker hele IT-infrastrukturen 24/7 og varsler om problemer før brukerne selv merker dem. Finn ut mer om overvåkingsprogramvaren som hjelper systemadministratorer til å jobbe smartere, raskere og bedre.