Morgendagens kontor

By juli 6, 2016 Uncategorized

Hvordan tiltrekke og tilrettelegge for den nye “mobile arbeidsdagen”?

Jobber man på kontor, vet man at åpne landskap ikke lenger er unntaket – det er regelen. Egne kontor med fasttelefon og stasjonær PC er erstattet med bærbar PC, trådløst nett og smarttelefon. Denne nye mobiliteten har gjort at «jobben» ikke lenger bare er ett bestemt sted – det er det stedet du til enhver tid utfører arbeidet. Et kontorlandskap, et hjemmekontor, ute hos kunden – eller på en flyplass. Dette stiller helt nye krav til teknologien for å ivareta sikkerheten, samhandlingen og ikke minst de mobile enhetene som benyttes for å utføre jobben.

“Jobben er ikke et sted du går til – det er noe du gjør.”

I dag er samarbeid noe som skjer ad-hoc, i små møterom, i fellesområder, midt i kontorlandskapet eller i telekonferanser med folk fra mange forskjellige steder. Mange bruker over 700 timer i året på forretningssamtaler og videochat med PC’en som motor – og forskning sier det vil doble seg over de neste fem åra. Mellom møtene vil vi gjerne kommunisere litt med familie og venner via sosiale nettverk, videochat eller telefonsamtaler mens vi er på farten.

Med en langt mer mobil arbeidsstokk, og ansatte som både jobber og gjør private ting på en rekke enheter, har trusselbildet økt betraketlig. I 2014 var det rundt 325 000 tilfeller hvor malware dukket opp – daglig. Da er det ikke overraskende at IT-sjefer har blitt mer og mer opptatt av sikkerhet. Trenden med at de ansatte kan ta med sin egen enhet (Bring Your Own Device, BYOD),  utfordrer sikkerheten og IT avdelingen ytterligere.

Fler og fler bedrifter har skjønt at suksessen til bedriften har en sammenheng med motiverte og effektive ansatte. Men hvordan får man det?

I dag består arbeidsstokken av folk fra tre generasjoner. Babyboomerne (født mellom 1946 og 1964), generasjon X (1965-1980) og generasjon Y (1980-2000). Sistnevnte har blitt den største gruppen, og det er de som skal løse oppgavene fremtidens næringsliv står overfor.

For å lykkes fremover, må bedriftene klare å tiltrekke seg, motivere og holde på Generasjon Y. Og en effektiv måte å gjøre det på, er å gi dem riktig arbeidsverktøy!

Dagens og fremtidens arbeidsliv har ført med seg en rekke krav. De ansatte vektlegger tynne og flotte designprodukter. IT og bedriften som helhet er opptatt av sikkerhet, og vil ha enheter som er lette å administrere fra sentralt hold. Og både ansatte og arbeidsgiver er opptatt av å få gjort jobben så godt og enkelt som mulig, gjennom gode og enkle samhandlingsløsninger.

HP har utviklet en serie bedriftslaptoper som tar hensyn til alle de nye kravene fremtidens arbeidsliv fører med seg. Med verdens tynneste og letteste laptoper, 4k-oppløsning på små skjermer og flott, stilrent design, kan selv den mest designbevisste generasjon Y’er være stolt over arbeidsredskapet sitt. Med dedikerte konferansetaster og innebygget støyreduksjon kan telefonkonferanser gjennomføres effektivt og med god bilde- og lydkvalitet, der man måtte være. Og med sikkerhets- og styringsløsninger bygget for næringslivet, kan IT senke skuldrene.

HP har tatt alt på alvor, med andre ord: design, sikkerhet og samhandling.

Design: for fremtidens arbeidstager

HP tok CES-messen med storm med sine nye business-modeller, slik som den nye HP Spectre – verdens tynneste laptop – og HP EliteBook Folio G1. Den veier 990 gram, finnes med 4k-display, og alle de siste finessene. Se hva Andru Edwards fra The Bleeding Edge sier om saken:

Sikkerhet: for fremtidens arbeidsgiver

HP har bygd inn sikkerhet i en rekke produkter. Et eksempel er HP SureStart. Når hackere vil inn på maskinen din er BIOS utsatt for angrep. Derfor har HP Labs utviklet HP SureStart, som gjenkjenner og eliminerer inntrengere og automatisk reinstallerer en ny, frisk kopi av BIOS – i løpet av sekunder. Se hvordan det virker her:

Samhandlig: for fremtidens arbeidsliv

Telekonferanser er mer og mer vanlig – men det er kritisk at unødvendig støy kan elimineres og at lydkvaliteten er bra. Se hvordan HP har løst det hele, med innebygget HP Noise Reduction:

Kvalitet i alle ledd

Med 13 times batteritid, HP Clear Sound Amp fra Bang & Olufsen og dedikerte telekonferansetaster, blir HP EliteBook 1030 den perfekte business-PC for dagens mobile medarbeider.

Vil du lære mer om hva som gjør HPs premium business-modeller så unike? Snakk med din Core Services-representant i dag.

Kontakt oss her!