56 % av bedrifter ignorerer print i egen sikkerhetsstrategi

By februar 3, 2016 april 12th, 2016 Uncategorized

Når en printer ikke lenger bare er en printer

Mange av  våre kunder kunder og andre vi snakker med har en uttalt strategi rundt sikkerhet, men det er ikke alltid at den omfatter printløsningen. Det er mulig at det svakeste leddet i din infrastruktur er nettopp denne printeren. Printerne har etterhvert blitt en intelligent liten boks. De er plassert rundt omkring i kontormiljøer, ofte i ganger eller fellesrom som er lett tilgjengelige. Hva skjer når de forretningskritiske dataene ender som binærtall i minnet til skriveren, som litt blekk på et hvitt ark eller printeren står usikret med fri tilgang til nettverket?

Sikkerhet knyttet til print er et område som stadig blir viktigere. I følge Ponemon Institute, sier 64 % av IT sjefene at de tror at deres printere sannsynligvis er infisert med malware. Samtidig ignorerer 56 % av Enterprise bedriftene print i deres sikkerhets strategi relater til endepunkter.(1) Det er derfor viktig å trekke sikkerhet inn i diskusjonen også rundt print løsninger. For å hjelpe å adressere disse utfordringene, har HP lansert nye LaserJet Enterprise printere og multifunksjonskrivere (MFP), “WhiteLine”, med markedets ledende sikkerhets funksjonalitet(2) innebygd, som blant annet:

53 % av IT sjefene innrømmer at printerne i bedriften er sårbare for sikkerhetsangrep

-Annual Global IT Security Benchmark Tracking Study

HP Sure Start: Identifisering og selvretting ved skadelig angrep på BIOS
Whitelisting: Firmware kontrolleres under oppstart for å sikre at den er autentisk og digitalt signert av HP
Run-Time Intrusion Detection: Funksjonalitet som konstant overvåker og identifiserer anomalier ved komplekse firmware og minne operasjoner.

Ny sikkerhetsfunksjonalitet tilgjengelig også for noen av HPs eksisterende Enterprise produkter

Funksjonaliteten ovenfor vil bli standard på nye HP LaserJet Enterprise printere og OfficeJet Enterprise X printere med HP PageWide teknologi, men det kan være at en firmware oppgradering kreves på enkelte enheter for å aktivere funksjonaliteten. Med en firmware oppgradering vil denne funksjonaliteten også kunne tas i bruk på flere HP LaserJet Enterprise printere lansert fra april 2015. I tillegg vil Whitelisting og Run-time Intrusion Detection kunne tas i bruk på mange eksisterende HP LaserJet Enterprise printere og OfficeJet Enterprise X printere lansert fra 2011 ved en FutureSmart service pack oppgradering.(3) FutureSmart er en HP firmware som beskytter bedriftens investering i HPs Enterprise printere ved at ny funksjonalitet tilbys ved oppgraderinger av eksisterende produkter.

Gode verktøy og automatisering forenkler hverdagen for IT

Utover produktene, bistår også HP bedriftene med å beskytte print miljøet med løsninger som skal ivareta sikkerheten.(4) HP JetAdvantage Security Manager, den eneste policy baserte sikkerhets compliance løsningen for print i markedet, gjør det enkelt for IT å etablere og vedlikeholde sikkerhets innstillinger som lukking av porter og aksess protokoller, automatisk sletting av filer osv.(4) Når en re-start evt skjer, vil HP Instant-On Security funksjonaliteten sjekke og automatisk resette alle innstillingene som evt ble påvirket, slik at enheten raskt er i samsvar med bedriftens policy. Andre administrasjonsverktøy og mobile løsninger som følger med og som forenkler hverdagen til IT er:

HP Web JetAdmin er inkludert – verdens mest brukte administrasjonsverktøy for å styre printflåten.
Trådløs utskrift: Med HP ePrint-teknologi kan du skrive ut når og hvor som helst – trådløst.
HP Universal Print Driver (UPD) er inkludert. En universal driver på tvers av enhetene forenkler hverdagen og øker effektiviteten både for brukere og IT avdelingen.

Det imponerende med de nye LaserJet Enterprise printerne er at de ikke bare ivaretar sikkerheten, kravet til mobilitet og ikke minst forenkler hverdagen til IT, men de innfrir også iht ytelse og økonomi:

Opptil 40 % raskere første side ut
Opptil 53 % lavere strømforbruk
Opptil 58 % flere sider per tonerkassett

[contact-form-7 404 "Not Found"]

1. Ponemon Institute, “Annual Global IT Security Benchmark Tracking Study”, March 2015.
2. Based on HP review of 2015 published embedded security features of competitive in-class printers. Only HP offers a combination of security features for integrity checking down to the BIOS with self-healing capabilities. A FutureSmart service pack update may be required to activate security features on the HP LaserJet M527, M506, M577. Some features will be made available as a HP FutureSmart service pack update on select existing enterprise printer models. For list of compatible products visit: http://h20195.www2.hp.com/V2/GetDocument.aspx?docname=4AA6-1178ENW. For more information visit: www.hp.com/go/LJsecurityclaims.
3. A list of Future Smart enabled printers can be found here:http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-c03933242
4. Some solutions require download or additional purchase. Learn more at hp.com/go/printingsolutions.