HPE Gen 10: Verdens sikreste servere?

By august 7, 2017 Uncategorized

IT-sikkerhet er et kontinuerlig arbeid for IT-avdelinger og næringslivsledere. Mye av fokuset blir rettet mot applikasjonslaget – men det er ikke bare applikasjonene og endepunktene som er sårbare.

I fjor utlyste Pentagon dusør til de hackerne som kunne å komme seg inn på serverne deres. 1400 tok utfordringen, og til sammen oppdaget de 90 forskjellige veier inn. Dette viser at man ikke skal glemme serverrommet når man tenker sikkerhet.

Både softwareutviklere og hardwareprodusenter gjør heldigvis alt de kan for å stenge de ondsinnede hackerne ute når de designer og utvikler nye løsninger, og våre leverandører er ingen unntak.

Hewlett Packard Enterprise tar sine kunders sikkerhet på aller største alvor og med sine 10. generasjons servere flytter de standarden for sikkerhet i serverrommet et langt skritt fremover.

Med Generasjon 10 tilbyr HPE det de selv påstår er verdens sikreste servere – noe de får til med konseptet Secure Compute Lifecycle. En forutsetning for å tilby denne graden av sikkerhet er eierskap til design, utvikling og produksjon, samt kontroll over hardware og firmware. Det hele starter med at HPE utvikler og produserer sine egne integrated lights out silisiumbrikker. Alle disse får en unik kryptonøkkel, et fingeavtrykk om du vil, som matches opp mot alle firmware-instansene. Firmware på Gen10-serveren er utviklet og designet av HPE og forankres på iLO-brikken før selve serveren blir satt sammen. Dermed bygges en sikkerhetslenke mellom firmware og iLO-brikken, noe som er unikt for HPE.

Både ved oppstart og under drift av Gen10-serveren kontrolleres det at de forskjellige instansene av firmwaren ikke har blitt kompromittert, gjennom å verifisere dem mot iLO-brikkens unike fingeravtrykk. Når firmware har blitt verifisert så er alt greit, men hvis verifikasjonen feiler kan man enten tilbakestille til siste gyldige tilstand, tilbakestille til fabrikkinstillinger eller velge å ikke tilbakestille, fordi man ønsker å isolere serveren for videre undersøkelse og feilsøking.

Silicon Root of Trust er ikke den eneste nyheten på HPE Gen10-servere. HPE OneView 3.1 er en oppdatering som bidrar til å realisere Hybrid IT gjennom enda mer effektiv og forenklet serveradministrasjon. Med forbedret brukergrensesnitt bidrar OneView 3.1 til at IT-medarbeidere kan fokusere mer på aktiviteter som skaper større verdi for organisasjonen.

Gen10-serverne har også fått andre viktige forbedringer som vedvarende høykapasitetsminne for store dataintensive arbeidsoppgaver, som for eksempel databaser. Intelligent System Tuning både forbedrer ytelsen for applikasjoner og sikrer optimal bruk av strøm på CPU’ene. De nye prosessorene som er annonsert fra Intel og AMD vil tillate Gen10-serverne å nå nye nivåer av Compute gjennom raskere prosessering og høyere fart på aksessering av minne. I tillegg er det åpnet for flere valgmuligheter når det gjelder GPU, samt at den interne lagringskapasiteten er økt med mulighet for fler SFF- eller LFF-harddisker.

HPE Gen10-servere har mange unike innovasjoner som underbygger sikkerhet, ytelse og fleksibilitet, noe som er av stor verdi for enhver bedrift, uansett størrelse.

HPE har laget noen filmer som forklarer dette raskt og enkelt. Vi anbefaler deg å se dem her:

Vi i Core Services har god kompetanse på IT-infrastruktur og sikkerhetsløsninger. Ta kontakt med oss for en nærmere dialog.

[contact-form-7 404 "Not Found"]